Alice Springs sista stoppet i Australien

Efter Sydney flog vi ner till Melbourne. Har var vi bara i 2 dagar innan vi sedan flog vidare till Alice Springs.
Dar hade vi bokat en tredagars tur ute i oknen for att bland annat fa se Kings Canyon, Kata Tjuta och den kanda klippan Uluru/Ayers Rock.
Vi bodde pa hostlet Alice Lodge en natt innan vi borjade turen. Det lag cirka fem minuter fran staden och vi bodde i var egna mysiga husvagn :P

Alice Lodge


Kings Canyon var forsta stoppet pa turen och lag cirka fem timmar bort fran Alice Springs med buss. Vi var ungefar 20 personer med pa turen och det var en harlig blandning med folk fran hela varlden. Pa turen traffade vi ett till svenskt par, Emelie och Rickard:)
Efter halva vandringen gjorde vi ett stopp och tog ett svalkande dopp i the Garden of Eve.





Pa vag till varan forsta campingplats stotte vi pa en grupp vilda kameler (dromedarer om man ar noga). Natten sov vi i sa kallade Swags som ni ser ihoprullade pa bilden. Det var som sma fodral man krop in i med sovsacken pa. Det var lite laskigt att ligga ute bland alla kryp, men som tur var fanns en "monster-lapp" som varan guide kallade det. Det var en bit tyg man drog over huvudet sa inte de sma "monstren" kunde komma pa besok i swagen :P


Dag tva akte vi buss tidigt pa morgonen for att sedan gora en till vandring pa cirka tre timmar. Denna gangen fick vi se Kata Tjuta och har sag vi varan forsta och enda vilda Wallaby.




Har far ni se nagra husdjur som finns i oknen. Larvarna hittade man i rotterna pa trad och dom fick alla modiga provsmaka... Vi avstod fran erbjudandet men dom som vagade sa att det smakade lite som aggula. Pa vag till var andra campingplats tvarbromsade varan guide och hoppade ut ur bussen. Han kom tillbaka med en odla som tydligen var valdigt ovanlig, han hade sjalv bara sett den en gang tidigare.



Ayers Rock/Uluru
Runt Uluru gjorde vi tva vandringar. Da fick man bland annat se vaggmalningar och heliga platser for aborginerna. Vi kunde inte klattra upp pa klippan for det var avstangt pa grund av for starka vindar. Var guide avradde oss redan innan fran att klattra upp for aborginerna som ager marken vill helst inte det. Men det var ju avstang den dagen sa vi behovde inte valja. Vi fick se Uluru bade i en solnedgang och dagen efter i en soluppgang. Det var tidiga mornar och vi gick upp redan vid 4.30.  





God Jul och Gott Nytt Ar :)
Kram Fia och Robban


Kommentarer
Postat av: moster Ann

Gott Nytt förresten! Härliga, vackra, längtansfulla foton! Sköt om er!

2011-01-03 @ 08:22:02
Postat av: mamma Elisabet

vilka häftiga färger, varför åt ni inte larverna? så larvigt! det verkar som ni sett en massa och det gör ni väl i Thailand nu också, minniminnimin från mamma och kramar

2011-01-06 @ 16:27:47
Postat av: Anna

God fortsättning får man väl säga! Riktigt häftiga bilder - vilken natur! Ses snart!

2011-01-08 @ 17:24:45
Postat av: Anonym

2011-01-09 @ 14:57:31

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0