Surfers Paradise

Surfarnas Paradis ligger pa Australiens guld kust och ar kannt for skyskraporna som i stort sett ar byggda pa stranden, lite osmart eftersom pa efterniddagarna skuggas stranden av dom;)

Forsta kvallen pa vart hostel gar fia runt med en vaska dar det star -jag alskar tidningar! som hon fick pa arlanda(bra strandvaska;). Ett svenskt par (Amanda och Daniel) reagerar pa stavningen och forstar att vi ocksa maste vara svenskar. Vi bestamde oss for att ta en surflektion tillsammans dagen efter.
Har tyvarr inga bilder fran surfingen men pa oss efterat. By the way Robban var bast;);).
Vi fortsatte de nasta 3 dagarna ihop pa stadens theme parks. Forsta dagen hade vi lite otur med vadret men det blev en bra dag pa Wet N Wild anda;) (vilket ar en vattenpark) Vi akte allt som gick:D

Dag 2 hade vi perfekt vader nar vi drog pa Movie World(vilket ocksa var Amandas fodelsedag, Grattis Grattis;). Movie World har olika karuseller och shower/uppvisningar. vi gick pa stuntshow, cowboyshow, scoobyshow, 4D show och hjalpte Batman radda varlden. 4D filmen va riktigt rolig, det ar alltsa en film som visas i 3D men man sitter ocksa i stolar som ror sig, sprutar vatten och luft. lite sma ackligt nar pojken i filmen spotar ut vatten som han nyss druckit och vi far oss en dusch;D.
Dag 3 blev det Sea World. Lite karuseller, djur och shower:) Vi borjade med en sjolejons show som var riktigt bra eftersom det mest var djuren som var huvudpersonerna. Sedan blev Fia (delfinskotaren) nojd;) for sen blev det Delfinshow:).

Next up Byron Bay:)


Sista kvallen i Cairns och Brisbane.

Tjohopp tog sin tid men nu bloggar vi igen;) datorerna vi hittat har inte varit sa bra.
Vi avslutade Cairns med sol och bad pa dagen och en fin-middag pa kvallen. Har ar lite bilder fran Julstamningen uppe i Cairns och stallet vi bodde pa(Travellers Oasis).
Dagen efter blev det en flygresa till Brisbane vilket tog ungefar 2 och 1 halv timma. Dar var inte lika varmt utan bara 25 grader i skuggan:) det blev langbyxor och troja forsta dagen. Vi var ute pa promenad genom stadsparken en dag och de andra tva dagarna tillbringade vi i stan och kollade i massa affarer, dock blev det inte mkt handlat eftersom vara vaskor redan ar fulla.

Fia testa sushi for forsta ggn;)
I Brisbane stannade vi 3 natter och sedan drog vi vidare till Surfers Paradise.
Det far ni se mer av inom kort:)

The Great Barrier Reef

Nu kommer det mest bilder fran varan forsta battur ut till barriarrevet. Vi hade en heldag som borjade med pickup kl 07:30 vid varat hostel. Batturen tog sedan ungefar en timme och en kvart till varat forsta stopp, som var en o(De kallar det mellan revet dar den lag).
Bilder innan och under forsta stoppet.

Efter forsta snorklingen.


Andra snorkelturen gjorde vi vid Hastings Reef(Yttre Barriarrevet).



Det var en harlig dag med perfekt vader. Om ni undrar varfor vi hade drackter pa oss sa var det ifall det skulle finnas maneter, vi sag dock inte en enda. Vattenskydds vaskan till kameran var basta kopet har i Cairns :).
Nu blir det bad och sol 33 grader varmt 2 Nov:)

RSS 2.0